Fietsers trekken aan alarmbel

Rommel slingert rond in Mierennest

Rommel slingert rond in Mierennest

Belsele Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Fietsers trekken aan de alarmbel. In de Mierennest in Belsele slingert te veel rommel rond, meent ook eregemeenteraadslid Patric Gorrebeeck.

Ergens verpozen in een mooi landelijk kader is niet vanzelfsprekend. Op veel plekken slingert rommel rond bleek tijdens een fietstochtje.

"Wij stelden plots verrast vast dat er achter de zitbanken in het groen bijna 30 blikjes lagen, samen met allerlei plastic en ander afval. Op de ene bank stond er in het Engels geschilderd : “ We respect nature ! “, klinkt het.

"Wij begrijpen waarom dit (helaas) op de rugleuning van de houten bank geschilderd stond. Voorbeeldig is het niet maar het maakte duidelijk dat voorbijgangers in het verleden ook niet akkoord gingen met de wijze van afvalstorting achter beide banken en zo deze rustplaats onaangenaam werd."

Ook mogelijke oplossingen worden vermeld. "Ofwel het plaatsen van een “geschikte” afvalbak achter de banken. Ofwel het plaatsen van een opvangnet. Daarnaast het regelmatig leegmaken van de bak of het net. Achter de banken een bordje plaatsen waarop in het Nederlands diegenen die van deze rustplaats gebruik maken, opgeroepen worden om deze rustplaats niet te vervuilen en mee te werken aan een gezellige halte."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio