UGent opnieuw beste universiteit van België

Gent - De Gentse universiteit is de beste van ons land en de 61ste beste van de wereld. Dat blijkt uit de nieuwe Academic Ranking of World Universities, beter bekend als de Shanghai Ranking. In 2017 stond de UGent op de 69ste plaats en was het ook al de beste van ons land.

Even goed als de Amerikaanse universiteiten Harvard en Stanford en het Britse Cambridge is de UGent nog niet, maar met een 61ste plaats is het wel de beste universiteit van België. De universiteit steeg zelfs acht plaatsen, want in 2017 stond de UGent op plaats 69. Toen was het ook al de beste van België. De tweede beste universiteit van ons land is de KU Leuven, op plaats 86. 

De Chinese Shanghai Jiaotong Universiteit stelt sinds 2003 jaarlijks een Academic Ranking of World Universities op. Het vergelijkt 1300 hogeronderwijsinstellingen met elkaar. Criteria zijn onder meer het aantal Nobelprijzen dat door alumni en professoren gewonnen wordt, het aantal toppublicaties en het aantal veel geciteerde onderzoekers. 

UGent kwam in 2010 de top-100 binnen, toen op plaats 90. Opvallend: in de categorie Diergeneeskunde is Gent de beste universiteit ter wereld

Hier vindt u de volledige ranking. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio