Nee-sticker maar wel politiek drukwerk in de brievenbus. Mag dat eigenlijk wel?

Nee-sticker maar wel politiek drukwerk in de brievenbus. Mag dat eigenlijk wel?

* Foto: SLN

Gent - U heeft een sticker op uw brievenbus waarop staat “geen reclamedrukwerk” en wil niet al die politieke folders in de bus krijgen? Dan heeft u pech.

Ivago en Stad Gent verspreiden ze en ook het Gents Milieufront bijvoorbeeld heeft er: stickers om op uw brievenbus te kleven waarop staat dat u geen reclame- of ongeadresseerde drukwerk wil ontvangen. Maar met de verkiezingen in aantocht puilt uw brievenbus toch uit door ongeadresseerde politieke folders. Hoe komt dat?

“In de regelgeving is een uitzondering voorzien voor politiek drukwerk naar aanleiding van de verkiezingen”, zegt Jan ­Verheyen, woordvoerder van Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Postbodes móéten en leden van de partijen mógen het drukwerk bussen, ook al staat op uw sticker dat u dat niet wil.”

Dat komt omdat het Vlaams Gewest vindt dat elke Vlaming voldoende moet zijn geïnformeerd over de standpunten van de politieke partijen. “Er zijn mensen die zich daaraan storen en af en toe krijgen we daarover vragen. Maar we kunnen er niets aan doen”, zegt Verheyen.

Ter info: andere uitzonderingen op uw neen-sticker zijn de info-magazines die uw stad of gemeente verspreidt. (sln)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio