Sint-Camillus testte de infrastructuur

Miwa opent nieuwe educatieve ruimte

Miwa opent nieuwe educatieve ruimte

Miwa Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De Wase afvalintercommunale Miwa nam op feestelijke wijze zijn vernieuwde educatieve ruimte, gedoopt de RecycLEERZAAL, in gebruik. De ruimte gelegen aan Vlyminckshoek in Sint-Niklaas, biedt plaats voor een permanente en interactieve tentoonstelling omtrent afval.

"Kinderen en jongeren zijn de toekomst. Daarom besteedt afvalintercommunale Miwa extra aandacht aan het sensibiliseren van kinderen en jongeren over afval en aanverwante thema’s. Om nog beter te kunnen inspelen op de noden van scholieren en leerkrachten, heeft Miwa vanaf nu ook een educatieve ruimte," luidt het.

"De RecycLEERZAAL werd vandaag feestelijk geopend door de klas van juf Evy van de Sint-Camillusschool en dat in aanwezigheid van voorzitter Christel Geerts.

“MIWA is volop bezig om het aanbod voor scholen en verenigingen uit te breiden. Een educatieve ruimte met een permanente interactieve tentoonstelling mocht hierbij niet ontbreken", zegt Nele De Blieck, projectmedewerker sensibilisering.

"Op een speelse manier kunnen scholieren zo meer leren over sorteren en recycleren, afvalpreventie en de gevolgen van zwerfvuil."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio