Gezonde Gemeenten doen mee

Logo-Waasland zegt het met spreuken

Stad Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Op initiatief van Logo-Waasland en zeven Gezonde Gemeenten van het Waasland zie je overal spreuken verschijnen in het straatbeeld. Veerkracht kweken is de boodschap.

"Spreuken in het straatbeeld is een initiatief van Logo-Waasland vzw en de 7 Gezonde Gemeenten van het Waasland (Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster)", klinkt het.

"Het idee kadert in de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid met als thema dit jaar ‘Samen Veerkrachtig’. Tot 10 oktober (Werelddag Geestelijke Gezondheid) willen we extra stilstaan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid en een goede veerkracht."

"Eén op vier Vlamingen krijgt ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen. Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten, of over psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen."

"Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio