Pierke Pierlala lacht eens goed met Gentse politici

Gent - Speciaal voor de verkiezingen zijn Luk “Pierke Pierlala” De Bruyker en Freek Neirynck nog eens in hun pen gekropen voor een politieke straatact. Samen met de rest van ’t Spelleke van drei Kluite lachen ze heel het weekend met lijsttrekkers en zakkenvullers.

’t Spelleke van drei Kluite doet geen ‘koenfeeranses’ meer, maar dat wil niet zeggen dat ze mensen niet meer aan het lachen kunnen brengen. Dat bewijst de politieke straatact die het gezelschap onder leiding van Luk De Bruyker en Freek Neirynck heel het weekend brengt op diverse plekken in het centrum.

Op de toon van bekende liedjes worden de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen (platvloers) gefileerd. “Verse groen blaadje van 72 lentes” Mieke Van Hecke (CD&V) doet aan “verruimingsdenken” en “werkt vooral in de breedte”. N-VA is dan weer de partij van “geroefel en gemoefel”. Wie zijn stem geeft aan “onbekende lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt” begint volgens ’t Spelleke aan “een vrie koal reiske da eindigt in mieneur”.

Maffias De Klirk

“Maffias De Klirk” (Open VLD) is dan weer de man die “pijst, gelooft en belooft” dat hij burgemeester gaat worden, maar vooral verweten wordt een nakomeling te zijn van een bourgeois dynastie. Rudy Coddens (SP.A) zou dan weer niet gerust zijn in zijn eigen resultaat en Tom De Meester (PVDA) draait tegenwoordig de rollen om. “Vroeger joegen de tsjeven de communisten weg en nu is het omgekeerd”, zegt De Bruyker lachend.

Ook andere politici moeten het ontgelden. Guido Meersschaut “verkocht vroeger verse vis en nu zit hij bij de vurte vis van het bruin blok”. Christophe Peeters (Open VLD), Martine De Regge (SP.A) en ex-SP.A-schepen Tom Balthazar worden weggezet als zakkenvullers en “stijfkop Flupke Ratteeuw” (Groen) zet alle Sossen in hun hemd terwijl hij “al zijn bakfietsmoate koentent” maakt.

Geen subsidie

Als slot van elke voorstelling doet ’t Spelleke van drei Kluite een oproep voor een stad op mensenmaat en politici die burgers geven waar het echt om gaat. Daarna gaan de leden eens rond met hun hoed. “Want we hebben geen enkele partij gevonden die ons wil subsidiëren”, besluit De Bruyker.

Zondag kan u de politieke straatact nog zien om 10.30 uur en 12.30 uur op de Kouter en om 11.30 uur op de Ajuinlei tijdens de boekenmarkt. Zaterdag 13 oktober om 10.30 uur en 11.30 uur op de Prondelmarkt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio