Op de Grote Markt

Slimme technologieën om uit te testen

Slimme technologieën om uit te testen

Grote Markt Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Je kan de kans te baat nemen om slimme technologieën uit te testen en dat op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Daar staat een rondreizende pop-up.

'Techpeditie' is de pop-up gedoopt. Het is een geheel van slimme, duurzame technieken dat aan de ruime lagen van de bevolking wordt voorgesteld. Vandaar dat de pop up ter plekke enkele dagen in de Sint-Niklase stadskern bivakkeert.

Sint-Niklaas behoort tot het selecte lijstje steden waar je allerlei technologieën kan uitproberen. Je kan er plaatsnemen achter het stuur van een wagen die je virtueel door een reeks verraderlijke wegen laat rijden, met alle gevaren die er bijhoren.

Of je kan op een fiets plaatsnemen, waaruit blijkt of je al dan niet voldoende wattage ontwikkelt om bijvoorbeeld een computer op te starten. En wist u dat door de achterkant van zonnepanelen te gebruiken, je 20 procent meer energie kan opslaan?

Daarnaast kan je een bril uittesten waarbij je volledig in de virtuele realiteit wordt ondergedompeld. De toegang is gratis. Na je ter plekke te hebben geregistreerd, krijg je een polsbandje om de hele reeks proeven te doorlopen. Best leerrijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio