Nieuwste topselectie uit Sint-Niklaas

Chocolatiers doen het erg goed

Chocolatiers doen het erg goed

Stad Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Gault&Millau onthulde in The Chocolate Academy van Callebaut in Wieze de nieuwste selectie van Belgische Top Chocolatiers. Sint-Niklaas blijkt met zijn chocolatiers in de prijzen te vallen.

"Sint-Niklase chocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters kregen een verdienstelijke vermelding in de gids. Samen met 73 andere Belgische chocolatiers werden zij opgenomen in deze derde versie van de culinaire chocoladegids", luidt het.

"Alle chocolatiers kregen het bezoek van een anonieme recensent die de zaak op verschillende criteria beoordeelde. Tevens werden de producten door een deskundige jury van Gault&Millau blind geproefd en geëvalueerd."

"Tijdens hun bezoek in Ghana kregen Wauters en Vyverman een introductieopleiding tot “cocoa farmer”, één van de vele projecten van de Callebaut “Cocoa Horizon Foundation”, klinkt het nog.

"Dat is een stichting in het leven geroepen om de duurzaamheid van onze chocolade te waarborgen door de cacaoboeren te ondersteunen in betere oogsttechnieken, in kwalitatief onderwijs en zo te zorgen voor een beter leven."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio