Natuurliefhebbers enthousiast

Kijktoren langs de Liniedreef

Kijktoren langs de Liniedreef

Liniedreef Foto: Arch. Evelyne Baeten & Arch. Jonas Hylebos

Sint-Niklaas - De werken aan een nieuwe kijktoren zijn begonnen. Natuurliefhebbers uit Sint-Niklaas en omgeving zijn enthousiast.

"Het is een project van natuurvereniging vzw Durme met de financiële steun van de stad Sint-Niklaas. Langs de Liniedreef in Sinaai, één van de toegangswegen van het reservaat, kan je nu reeds de funderingen zien. De komende weken bouwt LAB15 hier een houten constructie, vanwaar je vanaf december dieren zal kunnen spotten", luidt het.

"Na maanden van plannen en voorbereidingen, gingen de werken nu eindelijk van start. De fundering werd gegraven en gegoten, zodat het opbouwen van de houten constructie kan beginnen."

"Over enkele weken zal hier een toren van zo’n acht meter hoog verrijzen, vanwaar je met een (gratis) verrekijker naar het omliggende natuurreservaat kan speuren. Vogels, reeën en wie weet zelfs de zeldzame boommarter, zal je er kunnen zien. Via een slim aangelegde toegangsweg zal je, zonder de dieren te verstoren, de trappen kunnen beklimmen en je midden in de bomen wanen."

“De Fondatie van Boudelo is een prachtig natuurreservaat, waar veel zeldzame planten en dieren voorkomen. Toch vinden heel wat natuurliefhebbers de weg naar dit pareltje nog niet. Daarom lijkt een kijktoren er een geknipt project. Zo kan je deze soorten zonder hen te verstoren, bewonderen. Want uiteraard blijft de zorg voor planten en dieren prioriteit”, zegt natuurvereniging vzw Durme.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio