Gentenaar mag op stage met Tom Boonen, maar zijn koersfiets is gestolen

Gentenaar mag op stage met Tom Boonen, maar zijn koersfiets is gestolen

* Foto: IF

Gent - In volle voorbereiding voor een stage met Tom Boonen hebben dieven in de Elyzeese Velden de koersfiets van Robin ­Vande Lanotte gestolen. De uitbater van ramen­bar Golden Gai had zijn fiets, die vasthing met twee ­sloten, amper tien minuten buitengezet.

Iljo Keisse, Zdenek Stybar en Puck Moonen. Robin Vande Lanotte zat de afgelopen maanden in hun wiel. Martini schonk de huidige uitbater van Golden Gai een koersfiets om de buitenwereld te tonen dat horeca meer is dan pinten drinken. Vande Lanotte nam de training zeer serieus en reed al van Milaan naar Turijn.

Een stage met Tom Boonen, eind januari in het Spaanse Calpe, moet het hoogtepunt van de uitdaging worden. Maar in volle voorbereiding gooit een dief roet in het eten. Maandagochtend werd de zwarte koersfiets met opschrift ‘Martini Racing’ gestolen in de Elyzeese Velden.

“Het was de eerste keer dat die fiets buitenstond”, vertelt Vande Lanotte. “Mijn vriendin en ik waren bezig in huis en hadden plaats nodig. Voor de zekerheid had ik hem vastgezet met twee sloten. Tien minuten later kwam ik buiten en zag ik dat ze allebei met een slijpschijf waren doorgezaagd. Het kan bijna niet anders of iemand in de buurt rijdt rond met een slijpschijf in zijn auto, op zoek naar koersfietsen.”

Geen geld 

Omdat Vande Lanotte nog maar net Golden gaï opende, heeft hij geen geld voor een nieuwe koersfiets. Komt zijn stage met Tom Boonen dan in het gedrang? “We vertrekken op 20 januari, ik heb dus nog tijd. Maar om daar niet uit het wiel te worden gereden, moet ik wel blijven trainen.”

Martini kan misschien een nieuwe fiets bezorgen en hij heeft vrienden met een koersfiets. “Ik vind dus wel een oplossing, maar het is ver van ideaal”, zegt Vande Lanotte. “Bovendien wil ik zo’n diefstal niet nog eens meemaken met een fiets die niet van mij is. Wie mijn koersfiets terugvindt, mag contact opnemen met Golden Gai en krijgt veel ramen en cocktails op mijn kosten.”

www.goldengai.be
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio