Bij chocolatier Vyverman

Sinterklaaspralines maken hun intrede

Sinterklaaspralines maken hun intrede

Wim Vyverman Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De Sint krijgt wel vaker nieuwe dingen mee in zijn kielzog. Dit keer zijn het Sinterklaaspralines bij chocolatier Wim Vyverman uit Sint-Niklaas.

In de residentiestad van de Sint gebeuren wonderlijke dingen. Zijn eigen biertje heeft hij al, nu ook zijn eigen pralines.

"In het chocolade-atelier van de Sint wordt dag en nacht hard gewerkt om de chocolade Sinterklaasfiguren klaar te krijgen tegen 6 december. Een hele karwei als je weet dat de meeste chocolade in die periode van het jaar geconsumeerd wordt", luidt het.

"Als we denken aan Sinterklaas denken we automatisch ook aan chocolade, speculaas en sinaasappels. Laat dit nu net de ingrediënten zijn waar Wim Vyverman, één van de vaste chocolatiers van de Sint, mee aan de slag ging om voor die goede heilige man een praline te ontwerpen."

“Speciaal voor de Sint maakte ik een melkchocolade praline met speculaas (zonder alcohol) en een pure chocolade praline met sinaasappel. Beide pralines dragen het embleem van “Stad van de Sint” en worden in een klein doosje met 24 pralines aangeboden,” zegt Vyverman.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio