Stimulans voor de hersenen

Wobbelyoga in De Witte Molen

Wobbelyoga in De Witte Molen

Witte Molen Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - 'Wobbelyoga' heet het nieuwste toverwoord dat LM Oost-Vlaanderen lanceert. In sporthal De Witte Molen kunnen jongeren er kennis mee maken.

“De wobbel prikkelt de fantasie van de kinderen. Ze doen ermee wat ze willen, een eigenschap die dikwijls ontbreekt bij modern speelgoed,” luidt het bij lesgeefster Sabrina Van Kerckhove.

"Deze kinderyoga gebeurt met een wobbel board en doet een hele nieuwe wereld aan oefeningen open gaan: de yogahoudingen worden uitdagender en leuker."

"“Het wiebelen op de wobbel stimuleert de werking van beide hersenhelften”, klinkt het. “Daardoor verbeteren het evenwichtsgevoel en de motoriek. Daarnaast verhoogt het hun creativiteit. En de beweging is uiteraard ook goed: we staan er niet bij stil dat kinderen dikwijls een hele dag stilzitten.”

In sporthal De Witte Molen aan de Azalealaan in Sint-Niklaas zijn sessies gepland op zondag 18, 25 november en 2 december van 13.30 tot 14.30 uur. Doelgroep zijn kinderen van 4 tot 10 jaar. Wobbel boards staan ter beschikking. Deelnemen kost 25 euro voor drie lessen. Info: www.lm.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio