Na deelname aan selectie-conferentie

Broederschool naar Europees Jongerenparlement

Broederschool naar Europees Jongerenparlement

Broederschool Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De Broederschool Humaniora heeft het prima gedaan tijdens de nationale selectie-conferentie van het Europees Jongerenparlement. Ze mogen nu deelnemen aan de 91ste internationale sessie in Hamburg.

"Een zeskoppige delegatie van de Bovenbouw Humaniora van de Broederschool heeft deelgenomen aan de jongste Nationale Selectie-Conferentie van het Europees Jongerenparlement (EYP). Die vond dit jaar voor de eerste keer plaats in het Franstalig landsdeel, in de stad Luik", luidt het bij Jeroen Decuyper, leraar Broederschool Sint-Niklaas.

"Gedurende vier dagen hebben deze zes leerlingen samengewerkt met leerlingen van meer dan tien andere Belgische scholen aan resoluties over actuele thema’s die de toekomst van de Europese Unie aanbelangen."

"Op het programma stonden een dag teambuilding, twee dagen commissiewerk en een dag Algemene Vergadering in het paleis van de Prins-Bisschoppen. In deze unieke setting mochten deze jongeren debatteren over hun ontwerpresoluties volgens de regels van de kunst."

"De Broeders-delegatie deed dat zo goed dat ze aan het begin van volgend schooljaar België mogen vertegenwoordigen op de 91e Internationale Sessie van datzelfde Europese Jongerenparlement. Die vindt plaats in Hamburg in het najaar."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio