Met hulp van leerkrachten, ouders en grootouders

Leerlingen Broederschool planten een bos

Leerlingen Broederschool planten een bos

Broederschool Driegaaien Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - Leerlingen van de Broederschool Driegaaien uit Sint-Niklaas plantten in de stadsrand een bos aan. Ruim 3.000 bomen werden aangeplant.

"Ondanks de slechte weersvoorspellingen konden we genieten van een stralende zon bij het planten van het bos. Echt genieten, lopen, graven, planten…  het enthousiasme was aanstekelijk", luidt het.

Ook schepen Wout De Meester kwam een kijkje nemen en hiep de kinderen mee planten.

"De aanleg van het bos ondersteunt de visie van de school die vergroening erg belangrijk vindt en waar leerlingen, leerkrachten en ouders zich vol enthousiasme voor inzetten," klinkt het nog.

MOS-leerkracht Tom Aubroeck: “We opteren voor een gemengd loofbos, met een brede bosrand. Die keuze, samen met het planten van inheemse soorten en autochtoon plantgoed, zorgt er voor dat bijen, vlinders en andere dieren meer voedsel vinden en er een grotere biodiversiteit kan ontstaan.”

Directeur Veerle Vereecken: “Ik ben heel trots op alweer een fantastisch project van het MOS-team en vooral erg blij met de groene samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten, ouders en grootouders.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio