Problemen in de bocht

Meer veiligheid in de Lodewijk De Meesterstraat

Meer veiligheid in de Lodewijk De Meesterstraat

Boombakken Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De verkeerssituatie in de Lodewijk De Meesterstraat in Sint-Niklaas kan veiliger. Vandaar de suggestie van ere-gemeenteraadslid Patric Gorrebeeck om de toestand nog eens onder de loep te nemen.

"In het verleden hebben leerkrachten van Sint-Carolus mij na de veranderingswerken er op gewezen dat in bovenvermelde bocht een bestendig conflict tussen autobestuurder (en vrachtwagen) en fietser (in het bijzonder met bakfietsen en vergelijkbare fietsen die ruimte innemen) gecreëerd wordt", luidt het bij Gorrebeeck.

"Leerkrachten, bewust van deze onveiligheid, suggereerden die boombak rechts hetzij te verkleinen, hetzij verderop in de straat te plaatsen of door iets anders en kleiner te vervangen."

"Auto's scheerden rakelings langs die boombak rechts bij conflicten met fietsers of reden er tegen. De schade aan de wagens zal dan wel behoorlijk geweest zijn."

"Vandaar de suggestie aan de stad om de verkeerssituatie nog eens te bekijken."

Inmiddels blijkt overleg volgens de stad mogelijk. "Het is de bedoeling om af te stappen van de boombakken en effectief bomen in de straat te planten. Dat oogt veel esthetischer en ecologischer. Bijkomend voordeel is dat ze minder plaats innemen. Om de plaatsen van de bomen te bepalen, wordt gekeken naar de huidige plaatsen van de boombakken", klinkt het nog.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio