Zomerexpositie in Stedelijk Museum Sint-Niklaas

Rare beesten in Rariteitenkabinet

Rare beesten in Rariteitenkabinet

Mammoet in Rariteitenkabinet. Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De zomerexpositie 'Rariteitenkabinet' in het Stedelijk Museum aan Zwijgershoek in Sint-Niklaas is een buitenbeentje. Zowel een loodzware deur als mammoetbeenderen staan er te kijk.

Op de foto ziet u een mammoet. Het is uiteraard al lang geleden dat dergelijk beest nog in onze contreien ronddwaalde. Op de zomerexpo krijgen bezoekers de kans zijn overblijfselen nader te bestuderen. Zowel schedel, slagtanden als foto's bieden het juiste perspectief.

Daarnaast heeft de tentoonstelling nog een reeks merkwaardige vondsten. Je kan er een authentieke Romeinse waterput zien. De leuke dolfijnen op Delftse tegels zijn eveneens een bezienswaardigheid.

Volgens museumdeskundige Greet Polfliet behoort de loodzware deur van de Cipierage tot de ongewone zaken. Onvoorstelbaar dat dit ding echt is gebruikt om gevangenen uit te schakelen.

Wie de zomerexpositie 'Rariteitenkabinet' wil bezoeken, krijgt nog de kans tot zondag 27 september. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 14 tot 17 uur, zondag van 11 tot 17 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio