Bent Van looy speelt muziek

Gentse schrijver Peter Terrin stelt nieuw boek voor

Post Mortem, het nieuwe boek van Peter Terrin Foto: IF

Gent - De Gentse auteur Peter Terrin stelt vrijdag in de Handelsbeurs zijn nieuwe boek voor. 'Post Mortem' wordt ingeleid door collega-schrijver Christophe Vekeman. Bent Van Looy verzorgt de muziek. Acteur Mathias Sercu leest voor.

'Post Mortem' vertelt het verhaal van de nog onbekende schrijver Emiel Steegmans. Terwijl hij onder de douche staat, schiet hem plots het ultieme excuus te binnen om op het laatste moment te ontsnappen aan een opgelegd diner met een delegatie Estse collega’s: ‘Wegens nogal moeilijke tijden in de familie.’

Een banaal zinnetje, vaag en tegelijk dringend. De vraag hoe deze fictieve moeilijke tijden ingekleurd zullen worden door een ambitieuze biograaf die ergens in de toekomst zijn mailverkeer uitpluist, laat hem niet meer los, en bezorgt hem een briljant idee voor een nieuwe roman. Manmoedig besluit Steegman dat de tijd gekomen is om voor het eerst zijn persoonlijk leven in de literaire strijd te werpen.Tot Renée, zijn dochertje van bijna vier, wordt getroffen door het noodlot.

De voorstelling start om 20 uur en is gratis en publiek. Geïntersseerden wordt gevraagd hun komst te bevestigen per mail op pers@wpg.be of paul.luyten@walry.be of telefonisch op het nummer 09/222.91.67.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio