Fawlty Towers opent deuren in Gent

 Fawlty Towers opent deuren in Gent

Fawlty Towers in De Toren van Babel Foto: RR

Gent - De slapstick van 'Fawlty Towers' werkt ook in het Nederlands. Dat bewees regisseur Fabio Van Hoorebeke gisteren in de Toren van Babel.

Wie houdt van de legendarische televisieserie Fawlty Towers – het beste slechtste hotel ter wereld – moet tijdens de Gentse Feesten absoluut eens naar De Toren van Babel afzakken. Daar geven onder meer Jeroen Maes (Basil Fawlty), Gerdy Swennen (Sybill Fawlty) en Marc Lauwrys (Manuel) het allerbeste van zichzelf in drie legendarische aflevering van de gelauwerde reeks.

In 'The Hotel Inspectors' verneemt Basil dat er inspecteurs zijn hotel komen controleren en dus moet hij wel vriendelijk zijn tegen zijn gasten. In 'Communication Problems' krijgt hij dan weer af te rekenen met de hardhorige en uiterst irritante Mrs. Richards. Als afsluiter brengt het gezelschap 'The Germans', de onvergetelijke aflevering waarin enkele Duitsers het hotel bezoeken (Don't mention the war!).

Het gebeurt maar zelden dat de vertaling van de televisiescripts wordt toegestaan. Na Duitsland is België pas het tweede land waar een anderstalige versie van de serie in première gaat op het toneel. Regisseur Fabio Van Hoorebeke slaagt er met zijn vertaling wonderwel in de sfeer van de televisiereeks op te wekken. Vanaf minuut een is deze voorstelling geloofwaardig, zelfs de 'Ik weet nietske' van Manuel klinkt goed.

Kortom, dit moet u gaan zien, ook al ligt de De Toren van Babel net buiten de Feestenzone. Alle info vindt u via www.fawltytowers.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio