Sportieve smaakmakers op de afspraak

Vierde editie na-Tourcriterium op Grote Markt

Vierde editie na-Tourcriterium op Grote Markt

Grote Markt Foto: Sint-Niklaas

Sint-Niklaas - De vierde editie van het na-Tourcriterium, de derde op grondgebied Sint-Niklaas, staat bijna in de startblokken. De deelnemerslijst mag worden gezien.

Vrijdag 27 juli is het zover. Organisator Jurgen Mettepenningen brengt een fraai gezelschap aan de start. Op kop Jurgen Van den Broeck, de vierde uit de Ronde van Frankrijk.

Daarnaast is er ook Alessandro Ballan (ex-winnaar Ronde van Vlaanderen), Thomas De Gendt (de derde uit de recente Ronde van Italië), Robbie McEwen (die al driemaal de groene trui won), Kristof Goddaert (de zilveren medaille van het Belgisch kampioenschap) en nog heel wat ander bekend wielervolk.

De festiviteiten beginnen al om 16 uur met de Kids Trophy. 'Ons huiswerk is af. Door de Olympische Spelen was het niet makkelijk om een mooi deelnemersveld te brengen', zegt Mettepenningen.

'Andy Schleck zegde af voor zijn comeback in Sint-Niklaas en Alberto Contador kon nog niet starten. Van datum veranderen kon niet want volgend weekend is er ook de Euromarkt in Sint-Niklaas. Dat belet niet dat we een topdeelnemersveld hebben verzameld.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio