Zoektocht naar alternatieven

Reeën beroeren gemoederen

Sint-Niklaas - Het afschieten van reeën beroert de gemoederen in Sint-Niklaas. De onderneming is wettig, maar toch vinden behoorlijk wat mensen het jammer.

De partij Groen heeft er zijn mening over. 'De vraag is of dat het enige middel is om de dieren in aantal te beperken', zeggen voorzitter Wout De Meester en schepen Sofie Heyrman.

Milieuvereniging De Raaklijn ziet meer in een aanpassing van de weginrichting aan de Weimanstraat in Sinaai. Groen denkt in dezelfde richting. ''Men kan kiezen om straten zoals de Weimanstraat herin te richten', zeggen Heyrman en De Meester. 'Er hangen borden 'opgepast voor wild' maar er kan nog veel meer gebeuren.'

'Men kan ook nagaan of de aanrijdingen (als die er zouden zijn) niet vaak te maken hebben met hoge snelheid of een te frequent gebruik van een straat.'

Wettelijk is de jacht op de reeën in orde. 'Agentschap Natuur en Bos leverde een afschotplan af, de stad was hier niet van op de hoogte. De mogelijkheid om protest aan te tekenen hebben we zelfs niet', luidt het.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio