Pat Krimson speelt Bar Buro plat

Pat Krimson in Bar Buro Foto: Nikolai Kukanovic

Gent - Pat Krimson is een Gentenaar en Bar Buro is waar hij thuishoort. Wie daar anders over denkt, is vrijdag niet naar Bar Moral geweest. Twee uur lang zette 'Patje' het kot op stelten met een mix van de allervetste/foutste nineties platen.

Fred Nasen speelde een meer dan verdienstelijk warming-up maar toen Pat Krimson om 22.45 uur het eerste nummer door de boksen joeg, ging het dak van Bar Buro er meteen af. Het leek wel of de Rode Duivels wereldkampioen geworden waren, maar dan nog beter.

Organisator Tim Synaeve had op voorhand laten weten dat Bar Buro géén discotheek is maar daar trokken de vele feestvierders zich weinig van aan. Overal stonden mensen te dansen: op de vloer, op de banken, onder de banken, op de trap, onder de trap; en het terras van Bar Buro had meer weg van de Vlasmarkt tijdens de laatste avond van de Gentse Feesten.

Pat Krimson heeft de afgelopen 20 jaar heel wat watertjes doorzwommen maar vrijdag deed hij nog eens waar hij in uitblinkt: aanstekelijke retro-liedjes aan elkaar mixen. Hoogtepunten van de avond waren 'Toca's Miracle' van Fragma, en 'Open Your Eyes' van At The Villa. Tijdens dat laatste nummer werd er zelfs gecrowdsurft. In een koffiebar!

De vraag die iedereen zich stelt is wanneer de volgende Bar Moral doorgaat. Misschien beter nooit, want dan wordt de avond alleen maar legendarischer. En dat hoort zo bij een avond met Pat Krimson.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio