SNEEUW: mooie plaatjes maar heel wat problemen

De hevige sneeuwval zorgt dinsdag voor heel wat problemen. Bussen en trams rijden met enorme vertraging, voetganger en fietsers glijden uit en auto slippen naar de kant van de weg. Daar tegenover staat dat amateurfotografen prachtige beelden kunnen schieten.

De bussen van De Lijn rijden met vertragingen van een half uur tot een uur en half. De trams lopen op sommige plaatsen vast omdat er teveel sneeuw op de sporen ligt. Aan het station Gent Sint-Pieters is een tram ontspoord. In het station zelf krijgen gestrande reizigers koffie, water en een suikerwafel aangeboden. De treinen rijden met bijzonder veel vertraging, of worden afgeschaft.

Voor automobilisten is de minste helling al voldoende om niet meer vooruit te geraken en fietsers moeten met de fiets aan de hand. Heel wat voetpaden zijn niet sneeuwvrij gemaakt dus ook voor wie te voet gaat, is het opletten geblazen. De Sint-Kwintensberg was plots de zwarte piste van Gent, en bracht heel wat bestuurders in moeilijkheden. Maar helpende handen waren snel gevonden.

Ook scholen hebben te lijden onder de sneeuw. Dirk Roels, woordvoerder van schepen van Onderwijs Elke Decruynaere, legt uit. 'Nu al weten we dat redelijk wat leerlingen en leerkrachten te laat kwamen op school door de moeilijke ochtendspits. Onze diensten zijn ondertussen aan het navragen of er ook heel wat afwezigen zijn.'

Maar geen nood, de strooiwagens zijn duchtig in de weer. Er is dus beterschap op komst. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio