Street art in de André Dumontlaan

Graffiti krijgt plek in het Genkse straatbeeld

© C.H.I.P.S. StampMedia/Machteld Bollen

De gevels van de André Dumontlaan 16-20 kregen een opfrisbeurt dankzij enkele lokale street art-artiesten. Het project maakt deel uit van een nieuw beleid rond street art in Genk. “We willen jongeren inspireren, wie weet hoeveel potentiële kunstenaars hier nog rondlopen?”, legt schepen Anniek Nagels uit.

C.H.I.P.S. StampMedia

Graffiti kunstenaars Jan Rosius uit Genk en Kurt en Philip Bosmans uit Hasselt mochten enkele gevels in de André Dumontlaan in Genk onder handen nemen. Het proces en het resultaat daarvan valt te bezichtigen ter plaatse, of in de fotoreportage op Flickr.

De stad Genk geeft met dit project het startschot voor een nieuw beleid rond street-art. “Het is wel degelijk kunst”, verklaart schepen van Cultuur en Jeugd Anniek Nagels (CD&V). “En wie weet lopen er nog meer potentiële kunstenaars rond, die hiermee worden geïnspireerd.”

“Graffiti evolueerde doorheen de jaren, vooral de perceptie ervan. Eindelijk is het een volwaardige kunstvorm als street art”, weet street-artiest Rosius. Hij juicht het project toe en hoopt dat er nog zullen volgen.

© 2015 – C.H.I.P.S. StampMedia – Giovanni Gorga en Machteld Bollen

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs