Leerlingen atheneum Hoboken organiseren feest in 'Victor'

"We zijn blij dat we kunnen helpen"

© C.H.I.P.S. StampMedia/Stefan Lambrechts

Afgelopen vrijdag vond in het Antwerpse daklozenopvangcentrum 'Victor' een feestje plaats voor daklozen. De bijeenkomst werd georganiseerd door een klas van het atheneum in Hoboken. “De leerlingen bedachten dit allemaal zelf.”

C.H.I.P.S. StampMedia

Na enkele maanden voorbereiding vond vrijdagavond aan de Desguinlei in Antwerpen een feest plaats voor daklozen. De leerlingen 5 Onthaal & marketing van het atheneum Hoboken organiseerden het eetfestijn. "De leerlingen kwamen met het idee toen we in oktober als opdracht gaven een goed doel te zoeken. Eerst dachten ze aan kinderen en vluchtelingen, maar daar werd al veel rond gedaan”, vertelt lerares en organisator Lynn Nevelsteen.

De ene doelgroep sluit de andere overigens niet uit. Eén van de bezoekers deze avond is Dennis (38) uit Ghana. Toen hij in België kwam, kreeg hij medische hulp van een verpleger. “Die man vertelde man me over dit project. Het is een zeer leuke avond. Ik vind het vooral hartverwarmend dat er jongeren zijn die zich inzetten voor ons”, glimlacht hij.

“Normaal op stap nu”

Wael en Adil zijn twee leerlingen die meewerken om het initiatief mogelijk te maken.?”We zijn blij dat we dit kunnen doen. Normaal gaan we nu op stap met vrienden, maar dit is ook fijn”, lacht Adil. Er werden zelfs cadeautjes uitgedeeld. “De feestdagen zijn net voorbij, maar deze mensen hebben daar niks aan gehad. ?Er wordt veel gelachen, maar toch zie je ook miserie in hun ogen”, vertelt Wael.

De fijne ontmoetingsavond eindigde omstreeks 23u, waarna de bezoekers konden slapen in het opvangcentrum. De leerlingen ruimden alles op, om nadien moe maar voldoen huiswaarts te keren.

© 2016 – C.H.I.P.S. StampMedia – Stefan Lambrechts

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio