THIS IS HELIX: 3D geprinte juwelen met een hoek af

© (Foto © Tara Boutaleb)

© (Foto © Tara Boutaleb)

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nicky Janse (25) uit Diest startte met een 3D-modelijn: HELIX. De jonge designer maakte ze met een 3D-printer. Sindsdien is zijn passie voor 3D geprinte spullen almaar vergroot. "Het intrigeerde me om te zien hoe er na enkele uren een driedimensionaal object uit een printer kwam", vertelt de jonge ontwerper.

C.H.I.P.S. StampMedia

Nicky Janse is geïntrigeerd door alles wat nieuw is, maar niet noodzakelijk hip en trendy. Toch zakte hij af naar modehoofdstad Antwerpen, zodat we kennis kunnen maken met zijn 3D-collectie. Variërend van juwelen tot vazen en kommen - allemaal in een strak design.

Hoe kwam je op het idee om een juwelenlijn te starten?

"Op mijn vorige werkplek stond een 3D-printer. Ik was gefascineerd en kocht er een. Het ontwerpen van juwelen kwam vanzelf. Ik startte met tekenen van modellen omdat ik grafisch design heb gevolgd. Juwelen zijn klein en fijn, leuk om mee te werken. Ik had eens een ontwerp gemaakt voor mijn vriendin en zo is het allemaal gestart. Het was meer een hobby. Ik had de ambitie om een juwelencollectie te ontwerpen en te verkopen. Via sociale media kreeg ik veel positieve reacties op de ring die ik voor mijn vriendin had ontworpen. Dat gaf zeker een boost en motiveerde me om de dingen groter aan te pakken.”

Hoe lang ben je nu bezig?

"Mijn webshop bestaat ondertussen een jaar. Midden november vorig jaar ben ik gestart met de uitwerking van een concept. Nu ben ik volop bezig met mijn nieuwe collectie en moet het allemaal sneller gaan. Mijn job heb ik opgezegd om mijn droom om als zelfstandige te werken waar te maken. Deadlines stellen en die naleven, dat is niet altijd evident. Het is alleszins een hele aanpassing. Maar ik ben blij dat ik die stap heb gezet."

Vertel eens meer over de stijl van je collectie.

"Ik probeer alles heel geometrisch te maken. Krullen en tierlantijntjes zijn niets voor mij. Ik maak alles zo strak mogelijk met hoeken en lijnen. Maar ze zijn nooit perfect geometrisch. Bij elke model is wel een hoek af. Een beetje gek kan geen kwaad eh? (lacht). Zolang de modellen niet perfect kloppen, vind ik ze typisch HELIX.”

HELIX is een Belgisch merk, maar hoe Belgisch is het?

"Het is Belgisch in de zin dat ik als Belg een collectie bij mij thuis maak. Heel Belgisch, toch? Maar het is ook Belgisch omdat het sober is. Elk ontwerp bevat één kleur. Belgen houden van soberheid. Less is more! Ze zijn niet alleen Belgisch maar ook typisch voor mij. Ik sta erop om mijn eigenheid te behouden. Mijn designs heb ik nog nergens gezien. Dat is dus al een pluspunt."

© 2016 – C.H.I.P.S. StampMedia – Tara Boutaleb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus