Kaarsenmakers op Winterland Hasselt

© Sarah Rummens

Cees van der Veer maakt al zeven jaar kaarsen: de Living Candles. Hij reist door Europa op zoek naar de beste ingrediënten. Voor het tweede jaar op rij heeft hij een kraam op Winterland.

StampMedia

"Zeven jaar geleden ben ik ermee begonnen, toen ik mijn moeder zag werken in haar atelier", vertelt Cees van der Veer. Al veertig jaar zit de traditie van kaarsen maken in zijn familie. Elke kaars is uniek. Je kan bij Living Candles ook een afdruk van je hand in kaarsvet laten maken en dit is iets wat de voorbijgangers duidelijk aanspreekt.

Van der Veer reist door Europa op zoek naar ingrediënten van topkwaliteit. Zo gaat hij de kleurstoffen halen in Tsjechië en de paraffine in Duitsland. "Niet veel mensen gebruiken deze paraffine, maar het is van heel goede kwaliteit. Ik denk dat het zelfs wordt gebruikt bij Madame Tussaud", aldus van der Veer. Voor de biologische parfums in de kaarsen reist hij speciaal naar Griekenland.

De stand heeft de naam ‘Living Candles’ gekregen omdat de mozaïeken en tekeningen op de kaarsen zorgen voor een feeëriek effect. De vlam baant zich een weg door de kaars, waardoor deze van binnenuit wordt belicht en de mozaïeken tot leven komen.

Vorig jaar stond Van der Veer ook op Winterland. De organisatie had hem toen aan de rand van de markt geplaatst waardoor er niet veel bezoekers zijn stand tegenkwamen. Dit jaar vind je hem naast ‘Het huis van de Kerstman’ en zijn de verkoopcijfers veel beter dan op de vorige editie. Van der Veer wilt dat iedereen weet dat alles met passie en liefde wordt gemaakt. Er hangt dan ook een gedetailleerde uitleg over het maken van de kaarsen aan de kraam, en verdere vragen over het beroep beantwoordt hij maar al te graag.

© 2016 - StampMedia - Sarah Rummens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus