Na het ontslag bij Unia: Rachida Lamrabet stelt boek voor

Foto: Jef Cauwenberghs / StampMedia

Landen / Antwerpen - Vrijdag stelt schrijfster en voormalig Unia-juriste Rachida Lamrabet uit Landen haar nieuwste boek ‘Zwijg, allochtoon!’ voor in de Roma in Antwerpen.

Lamrabet zit in de Roma samen met Joël De Ceulaer (De Morgen), Michaël De Cock (KVS), Christoph Busch (Kazerne Dossin), antropologe Nadia Fadil, onderzoeker Joachim Ben Yacoub, rapster ShiSha en slam poet Annissa Boujdaini. Samen gaan ze in gesprek over identiteit, racisme en de inzet van het vrouwenlichaam in een strijd om vrijheid en onze samenleving.

Het boek ‘Zwijg, allochtoon’ wordt uitgegeven bij Uitgeverij Epo. Of het werk voor Lamrabet een afrekening is met Unia, waar ze in april ontslagen werd na een rel over het boerkaverbod met staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA)? “Neen, dat was absoluut niet de bedoeling”, zegt Lamrabet. “Hoe gek het ook klinkt: ik geloof in een instelling als Unia.”

Toch is de juriste in haar boek hard voor de instelling. “Of er een alternatief is? Een onafhankelijke waakhond die zich achter de mensenrechten schaart. Los van wat de politiek denkt of wil, en los van de publieke opinie.”

Lees het uitgebreide interview hier

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio