Rapper Luie Louis: “Jongeren moeten niet per se in het maatschappijbeeld passen”

© Joline Loos

© Joline Loos

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Luie Louis dropte net zijn nieuwe album Love Life Louis. De 25-jarige Antwerpse rapper is ervan overtuigd dat jongeren hun dromen achterna moeten gaan en niet per se in het maatschappijbeeld moeten passen.

StampMedia

Terwijl ik wacht in een lokale koffiebar komt Louis Wouters, beter bekend als Luie Louis, met zijn skateboard in de hand de deur binnen. Hij is een opkomende Antwerpse rapper die schrijft over de meest willekeurige zaken: van humoristische teksten tot liefdesverdriet en melige woorden. Zijn allereerste album Love Life Louis is sinds december gereleased. Ik was benieuwd naar het verhaal achter deze Merksemse rapper en ging met hem in gesprek over zijn eerste album, zijn bronnen van inspiratie en plannen voor de toekomst.

Hoe ben je begonnen met muziek?“Ik begon op mijn zestiende. Ik kreeg inspiratie van andere muzikanten. Dat waren vooral Hollandse rappers zoals Jiggy Djé. Ik ben beginnen te producen met een goede vriend van mij en zo is het Luie Louis-verhaal eigenlijk begonnen.”

Over welke onderwerpen schrijf je? “Ik kan emotionele teksten schrijven waarin ik mijn gevoelens uit, maar even goed liedjesteksten met een grappige kantje. Het is niet dat ik per se een bepaalde boodschap wil meegeven. Ik wil mezelf amuseren en goede muziek maken.”

Waarom rap je in het Nederlands?“Persoonlijk vind ik Nederlandstalige rappers die Engelstalige muziek maken vaak wack (zwak, nvdr). Ik vind dat je gewoon bij je moedertaal moet blijven. Vaak hebben die rappers ook enkel de intentie om geld te maken. Dat is niet mijn bedoeling, maar ik zou natuurlijk wel graag mijn brood verdienen met muziek.”

Welke personen inspireren je? “Als ik een internationale artiest moet kiezen, zou ik voor de Amerikaanse boysband Brockhampton gaan. Tyler The Creator en artiesten uit de Brusselse scène spreken me ook aan.”

Zit je zelf in een scene of collective op muzikaal vlak?“Ik heb al lange tijd een vriendengroep waarmee ik afspreek om muziek te maken. Nu ik in Borgerhout woon met een goede vriend, is ons huis het ‘samenbrenghuis’ geworden. We zijn ondertussen al met tien mensen en noemen onszelf roedel.”

Kunnen we al nieuwe muziek verwachten of ligt de focus nog op je album?“Allebei. Naast het promoten van mijn album ben ik samen met mijn roedel nieuwe nummers aan het producen. Voor de liefhebbers kan ik al enkele verwachte nummers aankondigen, zoals Skere boy ft. Avril Lavigne, King of the mongols ft. Manu Ciauw en Halelouis ft. Louinard Cohen. Ook zit ik regelmatig in de studio met andere producers en ben ik al aan het nadenken over een vervolg op mijn album. Binnenkort komen er ook twee nieuwe clips aan dus stay tuned.”

Wat zijn je doelen voor de toekomst? “Om te beginnen zou ik van muziek graag mijn werk willen maken. Rijk worden hoeft niet. Ik wil vooral in verschillende studio’s beats creëren met mensen die ik wel nice vind. Op Dour spelen zou ik ook leuk vinden. Dat is natuurlijk helemaal anders dan wat muziek maken op je kamer, zoals ik eerst heb gedaan.”

© 2018 - StampMedia - Joline Loos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus