Cartooniste (28) uit Borgerhout publiceert eerste stripbundel

Borgerhout - Wat begon als een persoonlijke blog, is ondertussen uitgegroeid tot de populaire webcomic ‘Niet Nu Laura’ met bijna 19.000 volgers op Facebook. Dit najaar publiceert Laura Janssens (28) uit Borgerhout een eerste stripbundel en ze heeft plannen voor een webshop.

“Hiervoor heb ik al aan drie boeken gewerkt, maar altijd in samenwerking met schrijvers. Nu is het voor de eerste keer een volledig individueel project", vertelt Janssens. "Het is heel leuk om mijn eigen stripboek te zien verschijnen. Dat is echt al een droom van toen ik twaalf jaar was. Het is ook wel spannend, omdat ik nu de volle verantwoordelijkheid draag, maar ik zie het helemaal goed komen.”

Wat we er precies van mogen verwachten? “Het is eigenlijk een bundeling van de stripverhalen die ik al jaren op Facebook en Instagram post. Het zal in de eerste plaats een ‘best of’ worden, met toch zeker twee derde materiaal dat ik ooit al gepubliceerd heb. Maar ik wil er ook wel graag iets nieuws mee doen. Op dit moment ben ik aan het bekijken of ik er gewoon nog nieuwe strips aan toevoeg of er een thema in verwerk dat altijd terugkomt, maar daar kan ik dus nog niet veel over zeggen.”

Lees het hele interview op StampMedia.

© 2018 - StampMedia - Isabelle Bogaerts en Ines Van Put

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio