Breed pleidooi voor behoud Sint-Lutgardisschool

Breed pleidooi voor behoud Sint-Lutgardisschool

Foto: Dirk Van de Velde

Mortsel - Het regent kwade reacties op het nieuws dat de Sint-Lutgardisschool aan de Mechelsesteenweg mogelijk helemaal of gedeeltelijk moet wijken voor nieuwbouwprojecten. Vanuit alle hoeken van Mortsel weerklinken pleidooien om het historisch gebouw te bewaren.

Bij de Heemkundige Kring kropen ze in de pen met de steun van journalist Marc Van de Looverbosch en auteur Pieter Serrien van de stuurgroep voor de herdenking van 5 april. “Blijkbaar heeft het bestuur de moed niet om een keuze te maken en laat het die over aan projectontwikkelaars”, heet het in de open brief. “Voor ons is er maar één piste mogelijk: bescherming van de volledige voorgevel. Maak er een erfgoedhuis van Mortsel van.”

Ook Groen roert zich in het dossier. “Er is bij de opmaak van het plan voor de site Oude God altijd vanuit gegaan dat de gevel van Sint-Lutgardis zou bewaard worden. We hebben begrip voor het feit dat de school in zijn geheel niet bruikbaar is voor toekomstige invullingen, maar de gevel moet blijven.” Op sociale media wordt inmiddels al opgeroepen om betogingen te organiseren. “Hier neemt het college een maatregel uit gemakzucht. Die projectontwikkelaars kijken alleen naar wat het hen opbrengt. En dan is de weg al snel vrij voor afbraak." Woensdag 29 maart opent in het stadhuis een infotentoonstelling rond de verdere ontwikkeling van heel het parkgebied Oude God.

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio