Academiejaar start met sneller internet

Leuven - Goed nieuws voor de duizenden studenten en personeelsleden van de KU Leuven. Het internet dat de universiteit via KotNet aanbiedt is vanaf september heel wat sneller.
De KU Leuven biedt al vijftien jaar KotNet aan, de laatste jaren via operator Telenet. Dankzij de verbinding kunnen studenten in Leuven, Heverlee en een deel van Kessel-Lo op het internet surfen, cursussen downloaden, nota's uitwisselen met hun medestudenten en vragen stellen aan hun proffen. Ook vele personeelsleden van de KU Leuven surfen via KotNet. Maar in vergelijking met vijftien jaar geleden zijn de mogelijkheden van het internet oneindig veel geëvolueerd. De studenten van vandaag is een zware internetgebruiker geworden.
 
Zware gebruikers
 
Uit onderzoek bleek begin dit jaar dat 2.500 KotNet-gebruikers te vergelijken zijn met 25.000 residentiële Telenetgebruikers. Telenet besliste hierop om KotNet niet meer te beschouwen als een netwerk van individuele gebruikers maar als een ware business partner en zwaar te gaan investeren in de interconnectiviteit. Het resultaat is dat, vanaf september 2010, KotNet via Telenet acht maal sneller zal gaan en dat de gebruikers er 2,5 keer meer mee zullen kunnen downloaden, tot 10 gigabyte. Telenet en KU Leuven zullen voortaan samen een centraal servicepunt bemannen op de centrale informaticadienst in Heverlee. Hogeschoolstudenten van de Associatie K.U.Leuven kunnen daar ook terecht. 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio