AA Gent wint oververdiend met 2-0 van SK Lierse

Zit de Buffalotrein nu al op kruissnelheid?

Zit de Buffalotrein nu al op kruissnelheid?

Foto: dodi

Gent - De kop is er af. Ook voor KAA Gent is de vaderlandse competitie begonnen. Net als vorig jaar regende het kansen in de openingswedstrijd maar de Buffalo’s wisten in tegenstelling tot vorig jaar dit keer ook de drie punten thuis te houden. En dik verdiend volgens Buffaloman

Waar ik donderdag af en toe misschien iets te kritisch was voor onze voetbalhelden denk ik dat na de 2-0 overwinning tegen de mannen uit Lier alle violen gelijk gestemd zijn. KAA Gent won de openingsmatch overtuigend. Alleen de bezoekende doelman voorkwam erger.

Al was het even schrikken geblazen wanneer Sergio Padt een makkelijke bal even door de handschoenen dreigde te laten glippen. Die Nederlanders toch… altijd in voor een geintje… Voor het overige was het genieten van een frivool tikkend AA Gent dat heel lang op zoek moest gaan naar gaatjes in de betondefensie van Lier.

Wie een muur sloopt hoort op te letten voor plots vallend steengruis en op de counter bleken we donderdag verdedigend nog heel zwak. Maar op een paar kleine fases na liet onze verdediging dit keer geen steken vallen.
2-0 zonder echt te veel energie te verspillen. 2 goals van Arbitman telkens op magistraal voorgeven van Brüls, noem het gerust de bevrijding voor beide spelers. Want na donderdag wist Brüls een sportief antwoord te bieden op zijn mindere dag. Wie niks doet kan weinig misdoen en laat net Brüls de draaischijf zijn van het geheel die 90 minuten lang geen seconde rust wordt gegund. En met ene Jordan Remacle in onze rangen hoeven we voortaan niet meer te vloeken op een te laag gegeven corner.

Alleen maar lachende gezichten gisteren na de match. Zelfs scheidsrechter Tim Pots verliet als een gelukkig man het Ottenstadion en had een hilarische oneliner klaar op onze vraag waarom die man van Lierse geen rood kreeg voor zijn drieste tackle. “Ja er verdiende er eentje rood, maar wete gij nog wie?” Euh? Ja! Den 33 Tim, dolle Menga gelijk da me zegge… horrortackels als die van hem horen immer zwaar bestraft te worden. Punt. Maar goed, we hielden er geen blessure aan over en het drukte alvast geen stempel op de rest van de macht. Oef.

En hoe is ’t nu eigenlijk met de sfeer in de kleedkamer, want die bleek vorig jaar tijdens de play-offs niet zo best te zijn. De sfeer zit goed, zo vertrouwde ene Hannes Van Der Bruggen ons nog toe na de match. Sfeer die mee bepaald wordt door ons, de supporters. Want een fluitconcert bij een mindere prestatie helpt nooit. Dus meer dan ooit moeten we misschien nog meer de positivo uithangen als supporters. Supporters als in ‘support’ zoals een bevriend buffalo het omschrijft.

De verplaatsing naar Hongarije zien onze spelers alvast dik zitten volgens Van Der Bruggen. De volgende ronde is dan ook het logische doel. Wij hadden alvast geen zin om te wachten tot 9 augustus en bestelden na een leuk en openhartig gesprek met Hannes alvast een volgende rondje. Santé

Getekend: Buffaloman
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio