Filmfestival Gent pakt uit met vier Belgische premières op rij

De rode loper kleurt Belgisch

De rode loper kleurt Belgisch

‘La Cinquième Saison’ Foto: Peter Brosens

Gent - Het Internationaal Filmfestival Gent gaat de slotweek in. En die slotweek kleurt opvallend Belgisch met niet minder dan 4 Belgische premières op evenveel dagen. Bovendien gaan de films telkens in première in aanwezigheid van regisseurs en acteurs. Wij geven u graag mee, wie wanneer op de rode loper gespot kan worden.

Vandaag komen Peter Brosens & Jessica Woodworth hun nieuwste film ‘La Cinquième Saison’ voorstellen. Na de winter weigert de lente haar intrede te doen in de Condroz: bijen verdwijnen, koeien geven geen melk meer en gewassen willen niet meer groeien. Hongersnood is het gevolg. De film werd ook geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van.
 

De film start om 20u15. De gasten worden een kwartiertje eerder op de rode loper verwacht.

Dinsdag 16 oktober is het de beurt aan ‘Offline’ van Peter Monsaert. De film doet het relaas van Rudy Vandekerckhove, een nogal zonderlinge ex-gedetineerde die na zeven jaar achter de tralies zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Deze voorstelling is uitverkocht! Er zijn wel nog tickets voor de voorstelling op 18 oktober beschikbaar. Maar u kan dinsdag wel de regisseur zal er zelf bij zijn, evenals Anemone Valcke, Wil Willaert en Mourade Zegendi.

Monsaert en co worden rond 19u30 op de rode loper verwacht.

Ook woensdag (Le Monde Nous Appartient) en donderdag (Dave) wordt er heel wat Belgisch volk verwacht op de rode loper. Het volledige overzicht vindt u hier.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio