Publieksprijs gaat naar Delta Crash

Band Of Willies wint Student Rock Rally en mag aantreden op Student Kick-Off

Band Of Willies wint Student Rock Rally en mag  aantreden op Student Kick-Off

Foto: Band of Willies

Gent - 6 Bands streefden in een broeierig hete Decadance naar een felbegeerde spot op het grote podium van Student Kick-Off 2013. Het niveau van de top 3 lag heel dicht bij elkaar. Maar omdat de vakjury Band Of Willies misschien net iets beter zien gedijen op het grote podium, ging de eindoverwinning naar de heren uit Oudenaarde.

Een Rock Rally is altijd een verhaal van winnaars en net geen winnaars. En als de hoofdprijs (2 dagen in de studio van House of Media, een plaats op de affiche van Student Kick-Off en een clubtournee door groot Gent) niet niks is dan doet het altijd extra pijn om net  niet te winnen. 

Wij gunden het nochtans graag aan de tweede in de stand, A Fish called Louis. Zij brachten een volwassen set met heel veel variatie. En de bandleden waren stuk voor stuk mooi voor oog en oor. De frontman was met zijn bijna dubbele meter lengte het type gast dat je als vrouw niet voor je wenst te hebben staan op een concert en zijn vrouwelijke side-kick was met haar schoonheid het type vrouw waar je als vent het hele concert lang zou durven naast staan. En de muziek die voortkwam uit hen en de band klonk echt wel af. De Vlaamse Of Monsters and Men, zoals wij ze eerder al omschreven stelden niet teleur. 

Maar ze hoorden het uiteindelijk af te leggen tegen het gitaargeweld van Band of Willies. Een band met live ervaring, zoveel was duidelijk. En net dat was van doorslaggevend belang. De vijf koppige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van 'Alles Kan', 'House of Media', 'Student Kick-Off' zelf, 'Tumult', de cultuursite van Urgent.fe en de Student Rock Rally was het dan ook unaniem eens over deze toch wel terechte eindwinnaar. 

De publieksprijs ging dan weer naar Delta Crash. Zij werden door de presentator van dienst voorgesteld als de Feel good Band for The Summer en brachten een vrij overtuigende set vol poprock in een genre die op Rock Werchter zou worden gebracht door bands als Vampire Weekend en Arctic Monkeys. Korte gitaarrifjes, herkenbare drumritmes, vrolijke baslijntjes en die ene constante: moeilijk om niet op te bewegen. Dé remedie tegen verzuring in de maatschappij

Met de bekendmaking van deze eerste acts wenst het team dat Student Kick-Off in goede banen leidt te beklemtonen dat hun werkjaar voor de editie 2013 nu definitief gestart is. De inmiddels 50 medewerkers, opgedeeld in diverse werkgroepen gaan vanaf vandaag slapen met de Kick-Off om er vervolgens weer mee op te staan ook.  Aan muzikale kwaliteit zal het hen alvast niet ontbreken op het podium op 26 september. 

Een pluim ook aan de organisatie van deze Rock Rally, allen studenten in het tweede jaar Event- en Projectmanagement aan de Artevelde Hogeschool.  Ondanks de lichte vertraging in het programma en de ietwat geïmproviseerde prijsuitreiking op het einde zijn ze er in geslaagd het volk én de bands een mooie avond te schenken met een verdiende winnaar.   

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio