Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius maakt van 'Respect' jaarthema

De jeugd van tegenwoordig kent wel nog respect

© Yves De Coster

Er word al eens gezegd dat de jongeren van vandaag nog te weinig respect tonen. In het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius denken ze daar anders over. Daar werd 'Respect' door de leerlingenraad voorgedragen als thema van het jaarproject op school. Om de leerlingen warm te maken voor het project trakteerden direcht en leerkachten de leerlingen op een uniek concert van Lizz Jones & the HiFi Mamas.

Stijn Terrie

Directie en leerkrachten van HTISA merken dagelijks in kleine dingen dat de jongeren op school echt wel nog respect tonen. Een vriendelijke goeiemorgen aan de schoolpoort, de deur openhouden voor anderen en behulpzaamheid in onvoorziene omstandigheiden... het zijn de 'kleine' gebaren die de directie en leerkrachten als 'grootse' momenten beschouwen. U

Uit de vergaderingen van de leerlingenraad is gebleken dat ook de jongeren zelf 'respect' hoog in het vaandel dragen. Voor de directie hét sein om 'respect' als rode draad te nemen doorheen het jaarproject. Het hele jaar door zal er niet specifiek en enkel respect getoond worden voor de geijkte paden van etniciteit, geslacht, religie of afkomt maar wordt er ook gehamerd op respect voor mens en omgeving in het algemeen.

Het jaarthema werd afgelopen vrijdag officieel gelanceerd op de speelplaats van de school. De leerlingen kregen in absolute primeur het eerst officiële concert van Lozz Jones & the HiFi Mamas. Lizz Jones is het alter ego van Stéphanie Onclin die het tot de halve finales schopte tijdens de eerste editie van The Voice van Vlaanderen. Samen met haar driekoppige band brengt ze nieuwe nummers en gewaagde, eigenzinnige covers.

Het concert werd, hoe kon het ook anders, besloten met 'Respect' van Otis Reading. Uit respect voor hun lesgevers, de directie en de muzikanten hielpen de leerlingen bij het mogelijk maken van dit concert. Ze bouwden zelf het podium, regelden zelf een degelijke geluidstechnicus en speelden maar al te graag voor roadie van de muzikanten.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio