Muziekkapel brandweer trakteert op zondagmatinee

Muziekkapel brandweer trakteert op zondagmatinee

Foto: IF

Dendermonde - De Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde organiseerde haar zesde ‘Zondagmatinee’, een concert met koffie en gebak, dat plaatsvond in het Sint-Vincentiusinstituut.

‘Zondagmatinee’ is al aan de zesde editie toe. “Dit concert startte in 2009 als een experiment, maar door het toenemende succes elk jaar, is het ondertussen een vaste waarde geworden op de kalender van cultuurminnend Dendermonde”, vertelt voorzitter Wouter Rogiers. “Door het te laten samenvallen met het jaarmarktweekend, geven we het kermis- en feestgevoel extra kleur.”

Met ‘Zondagmatinee’ sluit de KMBD, dat onder leiding staat van Luitenant-kapelmeester Patrick Heirbaut, haar druk concertjaar af. Het afgelopen jaar pakte de muziekvereniging nog uit met een unieke primeur. Tijdens de jaarlijkse Musical Notes, durfde de muziekkapel het aan om samen met The Jeggpap Jazzband, twee Dendermondse muzikale trotsen met elkaar samen te brengen in een muzikaal geheel. Dit succesvolle concert kreeg een verlengstuk als apotheose van het nieuwe “Jazz on the Rocks”, dat plaatsvond op de Nationale Feestdag. Hier werd een derde Dendermondse trots, stadsbeiaardier Marc Van Boven aan het programma toegevoegd.

Met ‘Zondagmatinee’ wilde de Koninklijke Muziekkapel iets terug doen voor haar trouw publiek en trakteerde het met taart en koffie. De Koninklijke Muziekkapel koos ook dit jaar voor een licht verteerbaar programma: Rumba-, Swing-, en popmuziek kleurden de koffietijd muzikaal in.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio