Fanfare Uitbergen krijgt culturele vermelding

Berlare - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de cultuurraad werden 'culturele vermeldingen' uitgereikt aan mensen of verenigingen die het voorbije jaar Berlare in de kijker zetten.

'Dankzij onze prachtprestatie in het Lemmensinstituut, waar we nationaal VLAMO-kampioen werden met 94 procent mocht voorzitter André De Lausnay de culturele vermelding in ontvangst nemen tijdens de receptie van de cultuurraad', zegt Koen D'Hooghe van fanfare De Sint-Pietersvrienden in Uitbergen. 'Deze mooie erkenning van de gemeente Berlare en cultuurraad hebben we te danken aan de enorme inzet van onze dirigent, bestuur, muzikanten, sponsors en sympathisanten. Ook een woordje van dank aan de cultuurraad en de gemeente Berlare voor de nominatie en de ondersteuning, onder andere het ter beschikking stellen van onze repetitieruimte SCC De Venne.'
 

De andere genomineerden waren dokter Nathalie Degriek, een van de vier dokters uit de Vier-reeks 'topdokters'. Zij werkt aan de borstkliniek AS Monica in Antwerpen. Frederik Neus, medeoprichter van het technologiebedrijf Zentrick dat software voor interactieve video's maakte was ook genomineerd. Net als Julie De Borger, Nathalie De Lathauwer en Livia Vernimmen, die van de overkoepelende amateurtoneelorganisatie 'Open Doek' voor hun acteerprestatie in 'Een bruid in de morgen' (Claus) bij Panta Rhei een 'Gulden Spot' kregen als respectievelijk 'grootste aankomend talent', 'beste vrouwelijke bijrol' en 'beste vrouwelijke hoofdrol'. En er was Sarah Ringoet, voor de publicatie 'Script', met de teksten van 7 van haar theaterstukken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio