Omdat carnavalsvereniging KV De Jokers en haar voorzitter Peter Storms zich niet langer thuis voelden in Turnhout, verhuisden ze drie jaar geleden naar Dessel. Ondertussen zijn er al een dertigtal leden aangesloten. Deze zijn vooral uit Dessel en Turnhout afkomstig, maar ook uit Nederland.

Elk jaar verkiest de vereniging ook aan prins. Vorig jaar was dat al voor de tweede keer prins Henk I, maar dit jaar mocht zijn adjudant Toon Moortgat (34) in zijn voetsporen treden. De taak van een prins is niet alleen feesten en plezier maken, maar hij moet ook leden werven en contacten leggen. Daarnaast moet hij de gemeente vertegenwoordigen op feesten van andere carnavalsverenigingen.

Het is ook de bedoeling dat de prins zich op zoveel mogelijk carnavalsfeesten laat zien. Tenslotte steunt KV De Jokers ook goede doelen. Ze hopen op termijn een kinderstoet in Dessel uit te grond te stampen en gaan ook op bezoek in de Desselse rusthuizen. Wie graag wil lid worden van KV De Jokers kan contact opnemen met Peter op: 0496 22 41 24.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio