“Gemeente wél op de hoogte plannen plantvakken N445”

“Gemeente wél op de hoogte plannen plantvakken N445”

Foto: svov

Berlare - Er was een discussie op de gemeenteraad rond de aanleg van de plantvakken op de N445. Volgens CD&V was de gemeente wel op de hoogte van de plannen.

De aanleg van de plantvakken op de N445 zorgt al langer voor beroering. Er werd onlangs een petitie gehouden om ze opnieuw te laten verwijderen, maar het Agentschap Wegen en Verkeer hield voet bij stuk en laat ze liggen. Burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD) betreurde dat en vertelde dat ze niet op de hoogte gesteld was van de plannen. Maar volgens oppositiepartij CD&V klopt dat niet. “Er is blijkbaar wel overleg geweest met de gemeente”, zegt gemeenteraadslid Piet Vandoolaeghe. “Ik heb de bewijzen in mijn mailbox zitten. De gemeente was op de hoogte van de plannen en heeft er niets tegen gedaan”, aldus de CD&V'er.

Op het overleg was echter geen schepen aanwezig. “Het is iemand van de administratie geweest, maar op het schepencollege zijn die plannen nooit gekomen”, antwoordde Karel De Gucht (Open

VLD) op de gemeenteraad. “De plannen zijn misschien niet ter kennis gebracht van de bevoegde schepen. Er is na de vorige gemeenteraad ook een brief verstuurd naar Wegen en Verkeer. De uitvoering van die plantvakken is ook gebeurd door mensen die hun stiel niet kennen. De administratie moet zulke dingen ook overmaken aan het schepencollege. Er moet navraag gebeuren.”

Burgemeester Gabriëls: “Zes jaar aan een stuk hebben we gevraagd om iets aan die vakken te doen”, klinkt het. “Op een bepaald moment hebben ze gezegd dat dit ging gebeuren, maar niks meer en niks minder.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio