Kunstenaars in het licht

Kunstenaars in het licht

Foto: svov

Berlare - In het kasteel van Berlare loopt vanaf vrijdag een expo met 40 kunstenaars die werken tonen rond 'licht'. In verschillende disciplines.

De gemeentelijke cultuurdienst organiseert de tentoonstelling die loopt tot 30 mei. Maar liefst 40 schilders, beeldhouwers, dichters en fotografen tonen wat ze in hun mars hebben. "Om hun talent aan te moedigen, het publiek de kans te geven om onze lokale kunstenaars, artiesten en creatief talent te ontdekken, bieden we een forum in de vorm van een uitgebreide tentoonstelling", zegt cultuurconsulent Leen De Greve.

"Installaties, projecties, spotlight, licht en schaduw en lichtobjecten zijn er te zien. Alles wat licht geeft, weerkaatst of uitstraalt krijgt een plekje in het kasteel. En ook in de bijgebouwen. En we hopen dat daar veel volk komt naar kijken." Het Berlaars Kunstsalon opent op vrijdag 29 april om 21 uur. Een dag later is er het Salon for Kids, op zaterdag 30 april om 11 uur in de oranjerie van het kasteel. "Kinderen tot 12 jaar kunnen vrij werken naar het thema 'licht'. Ze mogen hun kunstwerk, tekening, beeldje, installatie, of zelfs versierd nachtlampje naar de cultuurdienst brengen en het werk krijgt een plaatsje in de tentoonstelling. Zo worden ook zij kunstenaars."

De tentoonstelling loopt tot 30 mei en is elke zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 14 tot 18 uur. Bij de expo hoort een catalogus met foto's van enkele werken en een korte cv van de deelnemende kunstenaars.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio