Retrospectieve Tentoonstelling ANTOON

tentoonstelling over Antoon Foto: vgd

Mol / Meerhout - Kunstenaarscollectief Tarmac blikt samen met het gemeentebestuur van Meerhout terug op de rijk gevulde en verrassende carrière van Jozef Gastmans, alias Antoon. Tussen 5 mei en 20 augustus loopt er een tentoonstelling in het gemeentehuis van Meerhout.

Wie Meerhout kent is vroeg of laat zeker in aanraking gekomen met het werk van Antoon. Hij was een gerenommeerd eigentijds kunstschilder, graficus, beeldhouwer én ontwerper die regelmatig tentoonstelde in Geel, Mol en Turnhout, maar even goed in Nancy, New York, Dallas en Tokyo. Je vindt zijn beelden op verschillende openbare plekken in Meerhout en in talloze huiskamers van lokale kunstminnaars.

Deze uitgebreide overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis is een gepast eresaluut aan Meerhouts meest vooraanstaand kunstenaar. Het wordt een rijk en verrassend overzicht van in zijn prille beginjaren tot aan zijn allerlaatste werken. De tentoonstelling wordt opgebouwd in twee delen: een kernachtig overzicht van het leven en werk van Antoon, en een uitgebreide verrassende verzameling van zijn meest opvallende werken.

Meer info: www.antoonstelling.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio