Voedselteam Berlare in aantocht

Voedselteam Berlare in aantocht

Foto: if

Berlare - Op donderdagavond 24 november om 19.30 uur organiseert Voedselteams vzw een infoavond in Overmere naar aanleiding van de opstart van Voedselteams Berlare.

"Door het oprichten van lokale teams wil Voedselteams vzw de korte keten in Vlaanderen promoten, in de eerste plaats door de voedselkilometers tot een minimum te herleiden, maar ook door de lokale en kleinschalige voedselproductie zelf te stimuleren en het contact tussen boeren en consumenten te bevorderen", legt Pieter Vermeiren uit.

Het aanbod varieert van team tot team en wordt volledig bepaald door de lokale producenten, die gescreend worden op allerhande kwaliteitscriteria. "Zuivel, fruit, groenten, vlees,..., allemaal van lokale boeren en van gegarandeerde goede kwaliteit. Lekker eten van dichtbij dus. Ieder die zin heeft kan lid worden van een team, of er zelf eentje opstarten. Totnogtoe heeft Berlare het zonder team moeten stellen maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen."

Een groepje geïnteresseerden nam het heft in eigen handen en wil graag een voedselteam opstarten. Zij nodigen iedereen die graag wil horen waarover het gaat en waarom het allemaal zo zinvol is uit op de infoavond die wordt georganiseerd op donderdag 24 november om 19.30 uur.

Adres: Feestzaal, Burgs. de Lausnaystraat 79, Overmere.

Meer info: www.voedselteams.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio