Twee nieuwe trage wegen in Mespelare

Dendermonde - Er zijn twee nieuwe trage wegen in Mespelare. Ze werden onlangs ingewandeld.

"Eentje brengt je langs het jachtgebied van Wildbeheereenheid Goudbloem-Denderland. Een echt ‘laarzenpad’, want in de herfst en winter kan dit pad er drassig bijliggen", zegt Eva Galle van het Regionaal Landschap Schelde-Durme. "Met dank aan Rudy Bosman, beheerder van dit gebied, zal dit pad het jaar rond toegankelijk zijn, behalve op jachtdagen. Ook Natuurpunt en de stad Aalst verleenden hun medewerking voor dit nieuwe stukje trage weg."

"Verderop zetten we nóg een nieuwe trage weg in de kijker: een graspad langs de Zijpbeek die de Singelweg met de Mespelarestraat verbindt."

De jagers van WBE Goudbloem-Denderland hielpen de opening mee slagen. "Dat jagers bruggen kunnen bouwen was al lang bekend", zegt Lieven Busschaert. "Omdat we mensen dichter bij het jachtgebeuren willen brengen en omdat we iedereen de kans willen geven om ook van de natuur te genieten hebben we besloten om mee te werken aan de heropening van een trage wegennetwerk rond Mespelare. Aangezien wij heel dicht bij de eigenaars en gebruikers van de weiden en velden staan hebben wij onze relaties gebruikt om waar er eigenaars die niet bereid waren om mee te werken toch te overtuigen. In een recordtempo hebben we met onze eigen medewerkers alle zware landbouwmachines en kranen van stal gehaald om nog snel alles te maaien, nivelleren, een mastodont van een brug te bouwen, wegwijzers en bepaling te plaatsen. Zonder al onze medewerkers en werktuigen was deze dag waarschijnlijk niet kunnen doorgaan."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio