Themapark en waterski lokken voor- en tegen uit

Themapark en waterski lokken voor- en tegen uit

Themapark Foto: vgd

Mol - De komst van een themapark rond luchtvaart en een waterskibaan in Mol-Rauw lokken heel wat reacties uit. Jack Schoepen is teleurgesteld. “Mensen moeten zich beter informeren over onze plannen”, zegt hij.

De informatiemarkt rond het themapark Captain Jack op de parking van Sunparks en een waterskibaan op de plas van Mol-Rauw werd vrijdagavond druk bezocht. Dit zorgde voor een toevloed aan reacties op de facebookpagina’s ‘Rauwse Klap’ en ‘Red de hoek’.

Bij een rondvraag in Mol-Rauw blijken heel wat mensen de komst van het themapark en de waterskibaan wel te zien zitten. Jacqueline Steensels (76) uit Mol-Rauw stoort zich niet aan de plannen op Sunparks. “Ik denk dat dit vooral een pluspunt zal zijn op vlak van werkgelegenheid”, zegt ze. Jack Schoepen belooft direct en indirect voor een 100tal jobs te kunnen zorgen. 

Op de facebookpagina’s ‘Rauwse Klap’ en ‘Red de hoek’ zijn de commentaren heel wat minder positief. “In plaats van een indoor themapark zien we meer in de komst van een project voor de lokale bevolking”, zegt Peter Zimmerman, een van de oprichters van de facebookpagina ‘Red de hoek’. Momenteel heeft de facebookpagina nog maar 24 volgers.

Alex Lefevere van Mol-Rauw nuanceert de negatieve kant van het verhaal. Hij is niet tegen de projecten, maar heeft wel bedenkingen over de proporties en de locatie. Jack Schoepen betreurt de reacties. "De toren zal volledig geïntegreerd worden in de natuur en de boeiing is een attractie, sommigen vinden dit leuk, anderen niet. Dat is subjectief.” Jack Schoepen wacht nu het openbaar onderzoek verder af. Dit loopt nog tot 16 februari 2017.

Lees meer in GVA  Regio Kempen op 20 december.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio