Kristel Gevaert aan het hoofd van To Walk Again

Dendermonde - De Vlaamse Regering heeft beslist om de leiding van To Walk Again, de organisatie gesticht door Marc Herremans die aangepaste sport- en revalidatiefaciliteiten aanbiedt aan mensen met een fysieke beperking, voor vier jaar toe te vertrouwen aan haar voormalig leidend ambtenaar Kristel Gevaert uit Dendermonde.

Kristel Gevaert krijgt hierbij de opdracht om de organisatie met al haar opportuniteiten te professionaliseren. "To Walk Again is uniek in haar opzet", legt Gevaert uit. "Na de reguliere revalidatie en via hoogtechnologische toepassingen laten we mensen met een fysieke beperking opnieuw bewegen en zelfs stappen. Het is onder andere mijn taak om aan te tonen in welke mate deze therapie een meerwaarde biedt op psychologisch, fysiek en medisch gebied."

Ecosystemen

"Het doel moet zijn om nieuwe ontwikkelingen in Vlaanderen te stimuleren", zegt Gevaert. "Op die manier kunnen we ons steentje bijdragen om op langere termijn hoogtechnologische apparatuur sneller in het revalidatieproces te integreren en deze ook betaalbaar te maken. Via hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek kunnen we dan weer Vlaanderen internationaal op de kaart zetten."

Onder leiding van Kristel Gevaert zal To Walk Again ook het aanbod op vlak van sport en bewegen voor kinderen en jongeren met een fysieke beperking blijven ondersteunen. "Dat spreekt voor zich", besluit Gevaert. "Ik denk dat we vandaag niemand meer moeten overtuigen van het belang van bewegen en sporten voor jong en oud. Dus ook voor mensen met een fysieke beperking is beweging van fundamenteel belang voor het welzijn en de gezondheid."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio