Gemeente stapt mee in op UiTPAS

Berlare - De gemeente Berlare start met de UiTPAS. Dit is een spaarkaartsysteem voor vrije tijd. Iedereen kan UiTPAS gebruiken voor deelname aan cultuur, sport of ontspanning.

Berlare sluit aan bij de UiTPASregio Dender of een samenwerking met nog 8 andere gemeenten: Aalst, Dendermonde, Erpe-Mere, Haaltert, Lede, Ninove, Wetteren en Wichelen.

Bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit wordt met UiTPAS één punt gespaard. Die punten kunnen worden omgeruild voor een gratis ticket, een fikse korting, een gadget of een ander voordeel. Uiteraard kan in een andere UiTPASregio’s ook punten worden gespaard. Het sparen van punten is heel eenvoudig en kan zowel bij betalende als gratis activiteiten.

Een punt sparen gebeurt door de pas tegen een UiTPAS-scanzuil te houden of door de pas te laten scannen aan een balie die met UiTPAS werkt. Berlare start voorlopig met het gemeentelijk vrijetijdsaanbod maar wil dit op termijn uitbreiden met het aanbod van verenigingen.

Bij aankoop van een UiTPAS in Berlare kan u in de andere deelnemende gemeenten van UiTPAS Dender niet alleen terecht voor het sparen en ruilen van punten maar krijgt u ook een groot aantal welkomstvoordelen. Berlare  voorziet in volgende welkomstvoordelen:

Eenmalige korting van 2,50 euro voor een voorstelling in eigen beheer bij Cultureel Centrum Stroming;
gratis minigolfbeurt.

Een UiTPAS kost 5 euro maar wie minderjarig is, betaalt slechts 2 euro. De UiTPAS blijft onbeperkt geldig. Een UiTPAS is te koop in bibliotheek Berlare, Cultureel Centrum Stroming, Dienst Citymarketing, Dienst Vrije Tijd en het Sociaal Huis.

UiTPAS met kansentarief

Een belangrijk aspect van UiTPAS is dat het de financiële drempel tot vrijetijdsdeelname bij personen in armoede wegneemt. Personen met een beperkt inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Die wordt toegewezen na een sociaal onderzoek door het OCMW. Voor elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit betaalt de deelnemer dan slechts 1,50 euro (activiteit van halve dag of minder), 3,00 euro (activiteit van een dag) of 25% van de kostprijs van een langlopende (meerdaagse) activiteit (bv. cursus). Dit kansentarief is geldig binnen de UiTPASregio Dender.

Een UiTPAS met kansentarief is gratis maar kan elk jaar worden verlengd. Indien u meent recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief kan u terecht bij het Sociaal Huis.

Meer informatie: www.uitpasdender.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio