Gemeentebestuur wil investeren in AED-toestellen

Berlare - Op de gemeenteraad stelde CD&V Berlare voor om als gemeente extra AED toestellen aan te kopen.

"Wij hadden reeds in het budget van 2017 een bedrag van 10.000 euro voorzien", legt schepen Steven Vandersnickt (Open VLD) uit. "Bedoeling was 4 AED’s te voorzien, en in het volgende meerjarenplan nog uit te breiden. Wij denken aan de volgende gemeentelijke gebouwen: de sporthallen in Berlare en Overmere, De Venne en  de Festivalhal."

"Nu is er recent een andere optie, namelijk de toestellen huren. Dit zou € 1/dag/toestel kosten, onderhoud en vervanging inbegrepen. Op die manier wordt de kost beperkt, en kunnen we in meer gemeentelijke gebouwen AED-toestellen voorzien. Dan is een uitbreiding naar de meeste gemeentelijke gebouwen mogelijk. Gemeentehuizen B/O/U, CC, Feestzaal Overmere. Die optie zijn we dus nu aan het onderzoeken, maar we zullen op korte termijn beslissen. We zullen ook opleidingen voorzien in samenwerking met Rode Kruis."

CD&V-voorzitter Yves Poppe is verheugd. "We zijn blij dat het gemeentebestuur meegaat in onze vraag naar meer AED-toestellen op het grondgebied. Een dergelijk toestel kan levens redden en we hopen dat er niet enkel volgend jaar maar ook de volgende jaren nog geïnvesteerd wordt in AED-toestellen en we zo een hartveilige gemeente worden."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio