Open Vld maakt conclusies bekend na huis-aan-huisbezoeken in Schoonaarde

Open Vld maakt conclusies bekend na huis-aan-huisbezoeken in Schoonaarde

Foto: if

Dendermonde - Nadat eerder bewoners werden bezocht in Oudegem en Mespelare heeft oppositiepartij ook conclusies getrokken na huis-aan-huisbezoeken in Schoonaarde.

"Talk of the town is het dorpsplein in Schoonaarde en daar heeft de bevolking een duidelijk standpunt in: liefst 70% wil het dorpsplein waar het vroeger was", volgens Laurens Hofman. "In mindere mate wordt aan de Scheldekaai (20%) of het Opstalplein (10%) gedacht. Dit komt ook duidelijk naar voor op de vraag wat men zou doen indien men burgemeester was: zorgen voor een dorpsplein!"

Schoonaarde is de enige deelgemeente van Dendermonde zonder dorpsplein. "Liefst 89% van de bevraagde inwoners stelt dat er geen draagvlak is voor nieuwe sociale woningen in deze deelgemeente. Daarnaast beschouwt 76% het onderhoud van de groenvoorzieningen en 73% de staat van de voet- en fietspaden als onvoldoende. Verder blijken de inwoners van Schoonaarde zich duidelijk veilig te voelen: liefst 89% gaf hier een positief antwoord op. Toch is een meerderheid van de burgers gewonnen voor een buurtinformatienetwerk, waarbij burgers en politie informatie uitwisselen."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio