Voorbereidingen voor fietspad starten

Mol - Wanneer het weer het toelaat, starten volgende week de voorbereidende werken voor de aanleg van het fietspad tussen Balen en Mol-Rauw.

De aannemer zal starten met het rooien van bomen en het verwijderen van allerlei obstakels in de voortuinen, zoals hagen, hekwerk en brievenbussen. Deze werken zullen ongeveer een maand duren. Ter hoogte van de werfzone waar de bomen worden gerooid, wordt de weg voor alle veiligheid afgesloten en geldt er een doorgangsverbod voor alle verkeer. Er zal een bewegwijzerde omleiding voor het verkeer aangeduid worden.

Eind januari zullen dan de nutsleidingen vernieuwd en ondergronds gebracht worden. Het grootste deel van deze werken zal in de berm plaatsvinden, waardoor beurtelings verkeer met verkeerslichten mogelijk blijft. Wanneer de nutsmaatschappijen eind april voorbij het kruispunt met de Wezelbaan zijn, start aannemer Deckx met de aanleg van de fietspaden en vernieuwing van het wegdek. Dit is de derde stap in de realisatie van de fietspaden. Het stuk tussen het kruispunt van de Wezelbaan met het rondpunt van Soef zal na de zomervakantie afgerond zijn. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio