Boekenhuisjes op diverse locaties in Berlare

Boekenhuisjes op diverse locaties in Berlare

Foto: if

Berlare - In Berlare staan op verschillende plaatsen Boekenhuisjes, voor mensen die boeken een tweede of derde leven willen geven.

"Boeken die rondzwerven in Berlare, ze bestaan", volgens bibliothecaris Ann Pieters. "Ze zijn een mooi voorbeeld van recycleren en delen. Voor de bib is lezen belangrijk. Dat kan via de boeken van de bib, maar die moet je natuurlijk terugbrengen naar de bib. Zwerfboeken niet, die mag je uit het ene zwerfboekenkastje halen en terugplaatsen in een ander kastje. Je mag ze zelfs houden, maar dan moet je een ander boek in de plaats zetten. Zo geef je boeken een 2de of zelfs een 3de leven."

“We willen lezen stimuleren en zoveel mogelijk mensen bereiken. Het kasteelpark bijvoorbeeld is een geschikte locatie. Even vertoeven onder de bomen, in de zon en wegdromen in een gedicht, een verhaal, … Hopelijk kunnen we de leeshonger bij nieuwe mensen aanwakkeren. Voor sommigen is de drempel naar de bib misschien net iets te hoog”, aldus schepen Carine Meyers (Open VLD).  

De zwerfboekenkastjes staan in het kasteelpark, in het Donkoeverpark (aan de Kleurenboog), op het dorpsplein van Uitbergen, op de speelplaats van de gemeenteschool in Uitbergen, in de doorgang van de gemeentelijke feestzaal in Overmere en in de Leopolddreef.

"Iedereen mag boeken in de zwerfboekenkast plaatsen. Iedereen mag ook boeken uit de zwerfboekenkast meenemen. Wij vragen u alleen goede boeken in de kast te plaatsen. Boeken die vies of kapot zijn worden verwijderd. Als er teveel boeken worden aangeleverd maken de mensen van de bib een selectie. Zij onderhouden de Zwerfboekenkast en zorgen ervoor dat de kast er overzichtelijk en aantrekkelijk uit ziet. De boeken die teveel zijn worden bewaard om op een later tijdstip de collectie aan te kunnen vullen. Zo is er steeds een wisselend aanbod."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio